Care este condimentul considerat numrărul 1 pentru pierderea în greutate. Află, în acest articol, care este și cum trebuie consumat.
Cercetările indică faptul că un condiment banal, care, probabil îl ai deja în dulap, te poate ajuta la scăderea în greutate. Astfel că, schimbarea rutinei de arome poate îmbunătăți metabolismul și poate promova menținerea unei greutăți optime.
Fără alte introduceri, condimentul de top pentru pierderea în greutate este ardeiul Cayenne. Acesta are un compus activ, numit capsaicină, care a fost studiat pentru legătura dintre pierderea în greutate și metabolism.
„Unele cercetări relevă o legătură între capsaicina din ardeiul cayenne și creșterea producției de căldură a organismului (denumită și termogeneză), care poate crește ușor metabolismul pentru o perioadă scurtă și poate contribui la susținerea pierderii în greutate”, susține Toby Amidor, M.S., RD, CDN, un expert în nutriție premiat și autorul bestsellerului Wall Street Journal Health Shots, potrivit BZI.
„În plus, ardeiul cayenne, proaspăt, uscat sau măcinat folosit în mâncare poate ajuta la reducerea apetitului și a poftelor, ceea ce poate promova un deficit caloric pentru o potențială pierdere în greutate”, spune dieteticianul Erin Palinski-Wade, din New Jersey, autor al mai multor cărți, conform aceleiași surse.
De asemenea, o analiză recentă a examinat 15 studii aleatorii controlate, care au utilizat suplimentarea cu piper cayenne la subiecți umani. Astfel că, rezultatele au arătat că suplimentarea cu capsaicină a dus la reduceri semnificative ale indicelui de masa corporală (IMC), ale greutății corporale și ale circumferinței taliei.
„Dacă intenționați să includeți ardei cayenne ca supliment, asigurați-vă că discutați mai întâi cu medicul dumneavoastră. Pentru unele persoane, suplimentele cu ardei cayene pot cauza probleme digestive sau pot interacționa cu unele medicamente”, a ai spus Erin Palinski-Wade.
Conform Departamentului Agriculturii din SUA, condimentele măcinate durează până la trei ani în dulap. Ardeiul Cayenne are un efect puternic, așa că trebuie adăugat în mâncăruri, în cantități foarte mici. El se poate adăuga la supe, tocănițe. marinate, legume prăjite și cartofi prăjiți. În plus, el se poate presăra foarte puțin și peste salate. Experții recomandă folosirea acestui ardei pentru a echilibra dulceața din unele feluri de mâncare. Ei susțin că gustul iute se asortează bine cu ciocolata neagră.